Normalni nevrološki status

Datoteke:
DatotekaVelikost
Snemi datoteko (normalen_nevroloski_status.doc)normalen_nevroloski_status.doc27 kB
Pacient je neprizadet, pri zavesti, orientiran, evfazičen, sodeluje, brez čustvenih motenj, kognitivno nevpadljiv, levičar/desničar. Voh je v redu.
Ostrina vida je v grobem v redu, izpadov vidnega polja orientacijsko ni. Zrkli sta v srednji legi, očesni reži simetrični in primerno široki. Gibljivost zrkel je pri sledenju in hoteno na povelje v vseh smereh do skrajnih meja. Nistagmusa ni. Zenici sta okrogli, enaki, primerno široki, v šarenici ležita centralno. Pri direktni in indirektni reakciji se obe zenici hitro in izdatno zožita. Reakcija na konvergenco in akomodacijo je dobra.
Motenj senzibilitete na obrazu ni. Kornealni refleks je obojestransko izziven. Atrofij žvekalnih mišic ni, groba mišična moč je v redu, maseterski refleks je šibak. Primitivni refleksi niso izzivni.
Gube na čelu so simetrične, očesni reži enako široki, nazolabialni gubi enako globoki, ustna kota v isti višini. Simetrično naguba čelo, enako močno zapre očesi in pri kazanju zob ustna kota ne zaostajata. Sluh je v redu.
Uvula leži na sredini žrela, nebna loka sta simetrična. Pri fonaciji se nebna loka simetrično dvigneta, uvula ne diviira. Žrelni refleks je šibak, obojestransko prisoten. Atrofij jezika ni, gibljivost in groba mišična moč sta v redu, konica jezika ob izplazenju ne diviira.
Sternokleidomastoideusa nista atrofična, glavo obrača do skrajnih leg, groba mišična moč je v redu. Rami sta simetrični, v isti višini, gibljivost primerna, groba mišična moč je v redu.
Mišičnih atrofij zgornjega uda in nehotenih zgibkov ni. Gibljivost v ramah, komolcu, zapestju in prstih je popolna. Mišični tonus in mišična moč zg. uda je primerna in simetrična. Refleksi so izvabljivi, simetrični, patoloških refleksov ni.
Mišičnih atrofij spodnjega uda in nehotenih zgibkov ni. Gibljivost je popolna, mišični tonus in mišična moč primerna in simetrična, refleksi so simetrični, izvabljivi, brez patoloških refleksov.
Gibljivost in moč mišic trupa je primerna, refleksi so izvabljivi in simetrični. Preizkus prst-nos in peta-koleno izvaja brez ataksij.
Preizkus na diadoho kinezo je v redu. Ni odbojnega fenomena.
Rombergov znak je negativen. Hoja je normalna.
Senzibilitetnih izpadov ne navaja.


(ne delaš vedno vsega!)