Ustna vprašanja - prof. Kogoj

Hej!

Moja izkusnja pri prof. Kogoju je zelo lepa. Meni osebno eden lepsih izpitov do sedaj.

Profesor je zelo prijazen in sprosčen.

Za pacienta sva s sosolko imeli eno uro časa, potem je sla vsaka posebej noter. Pacient je bil starejsi gospod-depresiven.

Najprej obnovis anamnezo in status-to se mi zdi, da kar vpliva na oceno. Poves mozne DD in zakaj si na njih pomislil.

Vprasanja:
-formalne motnje misljenja (kaj so, vrste in pri katerih pacientih)
-spolne motnje (vzroki nastanka, vrste, zdravljenje)
-amnestični sindrom (primerjava z demenco, delirijem)
-stranski učinki antipsihiotikov (razlike tipični/atipični, maligni nevroleptočni sindrom-kako se klinično kaze in kako bi ga diagnosticiral laboratorijsko-povisan mioglobin; zakaj ponavadi umrejo-odpoved ledvic (povečana viskoznost krvi-mioglobin je velika molekula, slabsa GF...) Poleg očitnih stranskih učinkov ne pozabi npr. na klozapin (levkopenija-redna kontrola krvne slike).

Svetujem vam, da lepo prosto govorite-o tem, kar se vam zdi pomembno pri določenem vprasanju. Ker mu je po mojem vseč, da imas nek celosten pregled nad stvarjo.

Na koncu je prebral se esej in tudi ni nič komentiral.:) Ocena je bila lepa in znanju primerna. Res pa je, da se ne dobi kar na horuk lepe ocene. Ampak, če pokazes znanje, te nagradi s pohvalo in lepo oceno.

Res prijeten izpit, poteka v obliki sprosčenega pogovora. Če bi bili vsi izprasevalci taki na nasem faksu, bi bil marsikateri izpit prijetnejsi.

Srečno!