Ustna vprašanja - Mateja Radej Bizjak

Takole se moj del prvanih predpisov, ki upam, da bo rešil večno dilemo - ali gre le ta izgubo časa ali za detaljno izpraševanje.

Na našem izpitnem roku smo bili razdeljeni v 3 skupine, kjer se je izkazalo, da nas je 9 korenjakov, ki smo bili dodeljeni dotični gospodični očitno stopilo teti usodi na prste in se je odločila, da jim zagode.

Gospa se je verjetno nazadnje nasmejala davnega leta 1850, čipa za prijaznost nima inegriranega, išče NEZNANJE in se niti ne potrudi iskati znanja. Pozitivno pri njej je le to, da je med vsemi gospemi in gospodičnami na Ministrtvu edina s takšno taktiko in željo, da ti zagreni življenje.

Stopiš v sobo (ne pozabit na osebni dokument, če ne želite imeti že po prvem koraku slabega občutka ob odgovarjanju na vprašanje - če ste prišli nepripravljeni). Nato vlečeš 3 vprašanja, za vsako imaš 5 minut časa, da poveš VSE kar veš. Žal pri njej ni dovolj, da "zabluziš", saj te zelo hitro popravi v smislu "ali ne znate prebrati vprašanja / preberite še enkrat vprašanje / ali niste razumeli vprašanja". Nato te po 5 minutah začne spraševati s podvprašnji, kjer je vsako podvprašnje -1 ocena.

Dejansko vrže cca. 30 vprašanih. Zanjo je potrebno ekzaktno znanje in predvsem veliko sreče pri žrebanju vprašanj.

NEKAJ VPRAŠANJ IZ TEGA ROKA:
Postopki odvzema koncesije
Postopki privolitve v zdr. oskrbo pri 15 letnem otroku brez staršev
Hierarhija javnozdravstvene mreže
Postopki pridobitve licence

Zal je tako, da je to manj prijetna izkušnja in menim, da je glede na ostale izpraševalke skrajno nefer, da so razlike v zahtevnosti takšne...
zato - nje si ne želite... ali pa si želite ogrooomno sreče.