Ustna vprašanja - doc. Zupanc

Dr. Zupanc se zaenkrat zelo dobro protivi nastajanju svoje zbirke "standardnih" vprašanj. Vprašanja se na posameznem roku ponavljajo in pri njih vztraja vse dokler se ne najde nekaj takih kandidatov, ki mu na vprašanje znajo odgovorit v celoti. Takrat oceni, da je študentska obveščevalna služba dobro opravila in je pač čas za nova vprašanja.
Zaenkrat je edino, s čimer res NE komplicira, pravniški del sodne medicine in sprašuje bl klasifikacijo telesnih poškodb. Ampak zelo verjetno se bo tudi to kaj kmalu spremenilo! :)

Tudi če postavlja mal zajebantska vprašanja, zato zelo realno ocenjuje. Je potrpežljiv in z namigi, ki so meni bili bolj malo jasni pomaga in usmerja, s čimer ti omogoči da z malo ali veliko logike prideš do odgovora. Sam če nimaš osnovnega znanja, s katerim bi futral to logiko, namesto do odgovora na vprašanje, prideš do s kolokvija dobro znanega in večrat slišanega "Kolega, *ocena* pa končajva!" :)

Nardit se vsekakor da. Za visoko oceno morš pa kar precej znat alpa bit med tistimi tazadnjimi, ki so še dobili tista tazafrknjena vprašanja, na katera je pa študentski konzilij odgovor že podal.
Listek z ocenami s kolokvija sicer ima tam zravn sebe, a tu se tudi zadeva konča :)

Vprašanja:
1. Mrliške lise - tu je na koncu želel slišati še kje na površini telesa se pa najnajprej pojavijo (nekaj drugega kot zatilje, najnižji predeli telesa, zadnje stene organov..nekaj s površino na telesu. Pitaj Zupanca! :)
2. Atipična vstrelna rana - baje 5 načinov nastanka, tako kot ostalim pred mano se je tudi meni ustavlo pri treh.
3. Rupture srca - travmatske/netravmatske in popolne//nepopolne pa lokalizacija
4. Zastrupitev s cianidi - kaj se točno zgodi, ko zaužiješ sol.
5. Huda telesna poškodba in abstraktna življenjska nevarnost.