Ustna vprašanja - doc. dr. Rus Makovec

Naslov eseja: ZAKAJ MORA ZDRAVNIK V SPLOŠNI AMBULANTI POZNATI PROBLEM DEPRESIVNOSTI

Ustni:
Kot so že prej napisali kolegi, je doc. Rus Makovec res odlična izpraševalka. Potrudi se, da naredi izpit čim manj stresen, in predvsem išče znanje. Razume, da se na začetku mal zmedeš zaradi živcev pa to, tako da te lepo umiri in ti da čas, da se skoncentriraš.
Na praktičnem smo imeli trije skupaj pacientko alkoholičarko, ki je imela zraven še postravmatsko stresno motnjo. Meli smo 45 minut časa za pregled, še nekaj minut, da smo uredili anamnezo in status, nato je docentka prišla po nas in smo poročali. Že na začetku je rekla, da naj ta praktični vzamemo kot sodelovanje, ne pa tekmovanje, in da nas bo ocenila kot skupino. Z vprašanji nas je usmerjala, tako da smo izmenično poročali najprej anamnezo, nato status, na koncu pa še malo razpravljali o diagnozi. Nato smo imeli vsak posebej še ustnega, vlekli smo po tri vprašanja. Jaz sem imela:

1.motnje spomina
2.blodnjava motnja
3.psihoterapija

Pri vsakem vprašanju sem najprej povedala svoje, potem pa je še ona vprašala kakšno vprašanje. Pri motnjah spomina je vprašala še o demencah, pri blodnjavi motnji razliko od shizofrenije, pri psihoterapiji pa, kako poteka zdravljenje fobij.
Na koncu je pokomentirala esej, še nekaj vprašala na to temo, nato pa sva zaključili. Tisti dan smo vsi dobili lepe ocene, pa še prijetna izkušnja je bil tale izpit. :D


Srečno!