Pisni in ustni izpit (dr. Brecelj in dr. Homan)

dr. Brecelj in dr. Homan, KO za Gastroenterologijo

Moja izkušnja s pediatrijo je sledeča: 

 

Pisni izpit: Ob 12.00, 30 vprašanj, večinoma stara, ki krožijo (trije odg., en pravilen) se najde tudi kako novo ali staro na nov način. :) Ampak ni panike. 

Praktični izpit: 12.30, dr. Brecelj na gastro. Prijazen, korekten, ne zafrkava. Dobil 5 letno deklico, ki je dan prej bruhala kri - već let občasno ponavljajoča se zadeva(večinoma sočasno z angino). Za anamnezo in status približno 20 minut časa, dr Brecelj ni bil ves čas zraven - prišel pogledat samo del pregleda. Ananmezo sem razumljivo pridobil od mame. Ob prisotnosti dr. Breclja opravil pregled - nič spektakularnega, pravzaprav samo trebuh in prsni koš - pregled pač določata otrok in situacija..:). Je pa nujno, da sistem poznate - sva predebatirala tudi teorijo pregleda. :) Poročal, ob tem malo dfg in za moj okus tudi en lep del teorije - v povezavi z mojo pacientko. :) Vzroka bruhanja niso jasno opredelili. 

Ustni izpit: 13.30, dr. Homan (isti oddelek). Sprva deloval strogo a se skozi pogovor sprosti, tudi nasmehne. :) Vprašanja: 1. reanimacija otroka (tudi doza andrenalina pri oživljanju - ne vem ali bi zameril,će ne bi znal a posebnega vtisa s pravilnim odgovorom nisem naredil. :) 2. Celiakija, 3. Vročinski krči, 4. Avtomatizmi, 5. pozabil :) Ustni je trajal ene 20-25 minut. Ocena v skladu s pričakovanji. Zadovoljen. :) 

 

Aja. Nova knjiga je kul. Za moj okus večinoma res dobra. :)

 

Srečno!