Ustna vprašanja - prof. Hawlina

Kot že veste, ob petkih ni nujno, da sprašuje profesor hawlina. v bistvu sem sama videla, da je moja določitev spraševalca izgledala tako - sestra je prvega od profesorjev, ki jih je srečala na hodniku vprašala, če bi bil pripravljen imeti danes en izpit. v mojem primeru je bil to ravno hawlina.

najprej sem dobila pacienta s kontuzijsko poškodbo. malo anamneze, malo pregleda.

potem sem čakala profesorja presenetljivo samo pol urce. ravno toliko, da sem uredila anamnezo.

potem sva šla v en kabinet in profesor je začel s spraševanjem. najprej predstavitev pacienta. malo še debate o tem kaj meniš, da mu je, diferencialne diagnoze, po čem jih ločiš... malo o morebitnih posledicah.
vmes je bilo prvo vprašanje zakaj je nevarna trepetajoča leča pri katarakti in kako tako katarakto operiramo.
potem mi je dal sliko - edem papile. hotel je slišati v primeru katerih bolezni bi lahko to našli, katere bi bile eno in katere bi bilo dvostranske. tudi če našteješ kar nekaj bolezni, on hoče slišat točno tisto določeno. da sicer kar dost podvprašanj in te pripelje do odgovora.

kot dodatno vprašanje mi je dal sliko gigantoceličnega papilarnega konjunktivitisa in vprašal pri katerih boleznih se vse to lahko pojavi.

čeprav sva se kar lovila, sem na koncu dobila zelo lepo oceno. tako da ni bilo tako hudo.

profesor je sicer zelo zelo prijazen, umirjen, in če se zatakne, pomaga z podvprašanji. rad pa sicer vidi, da prosto govoriš, vsaj jaz sem dobila občutek, da to smatra da bolje znaš. zasluži si najboljšo oceno za prijaznost.

se pa ne bi ravno strinjala, da ni zahteven, niti da je najlažja varianta za izpit. nikakor. hoče slišati točno specifične stvari in te toliko časa sprašuje, dokler tega ne poveš. meni se je zdel kar dosti zahteven in izpit niti slučajno enostaven.

vsem, ki boste planirate izpit pri njem toplo priporočam, da se učite res vse po vrsti in ne samo njegova vprašanja, ker boste sicer pri podvprašanjih težko povezali vse v celoto, če ne boste imeli nekega pregleda.