Pisna vprašanja

Pisni izpit B

01. Analiza tveganja (kakopak)
02. Ergonomija (izdelka, del. mesta)
03. Okvare vida in vožnja (je ažurno napisano v odgovorih na vprašanja tako da naredite si uslugo in ne preverjat po internetu, če je kaj bolj sodobnega, ker a) ne boste našli b) boste našli ampak ugotovil, da je to to)
04. Azbestoza
05. Biomonitoring benzena (kratko in jedrnato)
06. Deterministični učinki
07. Kisikov dolg
08. Akomodacija očesa
09. Akutna in trajna akustična travma
10. Ukrepi za znižanje bolniškega staleža

Na pisnem odgovarjajte na to, kar je zahtevano (ne pisat še vse okoli, ker vas bo imel za "bleferje" in vas potem detajlirano spraševal).

Ustni: eretizem (iz seminarja o Hg), kaj je poklicna stigma (to je posledica poklica, ki ne pušča posledic na delazmožnosti - npr. roke perice, ustnice trobentača...) ter kaj je to ubikvitarni alergen (alergen, ki je povsod prisoten in tako ne moremo dokazat da je bolezen posledica poklica).

Kar se ocen tiče... pravi da rad da desetko. Bi težko presojal o tem kaj je res in kaj ne, zgodbe tistih, ki so zapustili njegovo pisarno pred mano so bile zelo različne.

Kar bo mlajšim kolegom najbrž prišlo zelo prav je to, da zbirka tistih 73 vprašanj povsem zadostuje. Malo manj veselo za vse mlade grebatorje, ki so navajeni na desetke pri BC in BK in patologiji in kaj jaz vem kje vse, da to ni ravno izpit, pri katerem bi pričakoval desetko. Model točno ve, da so odgovori na internetu. Model točno ve, da si vsak vzame ene 3 dni časa za izpit. Točno ve, da 50 ljudi seminar prepiše (ja, dejansko jih prebere in OCENI) in zato vpraša snov iz seminarja. Točno ve, da nimamo blage veze o medicini dela (delno tudi njegova krivda) in se tako zna zgodit, da te - milo rečeno - "zdrka", čeprav mu poveš vse kar je napisano na tistih odgovorih. Potrebno je pač nekaj sreče in ne znanja, tako da ne bit preveč razočarani, če ocena ne bo previsoka.