Pisna vprašanja - prof.dr.Vesna Koželj

1. Opiši ortopan, spremembe, dd.... sicer sem imela RTG posnetek in je bilo obvezno poudarit da ni šlo za ortopantogram. V corupusu mandibule je bila RTG svetlina, neenakomerna, tolk in tolk velika, bla bla v glavnem da kost ni sklerotična, ni omejila procesa....
2. Model lobanje. Številne poškodbe so me navedle na misel da je reč o težki poškodbi, kasneje sva ugotovile da so to defekti v izdelavi in zadeva je bila osteotomija pri shizi. Poglejte si vrste operacij obvezno, po LeFortu ipd.
3. Sinusitis maxile...tha! Samo splošno znanje anatomije, mal infekcij, nič hudega.
4. Udarec v brado, razlike v zdravljenju odraslega in otroka. Naštet vse možne, najpogosteje seveda vrat mandibule...je rekla da nisem glih dobro napisala vse ampak je šla naprej.
5. Zaraščanje kosti, po izdrtju, zlomih, še nekaj je bilo našteto ne spomnim se. Tu sem pisala vse kar sem se spomnila iz histe, mal bisfosfonate.

Po pisnem sledi ustni, če ne greš takoj pa čakaš, med tem časom prebereš pisna vprašanja ker potem debatiraš samo to. In ni nič težkega, pa tudi hudobna ni. Le hoče točno določeno besedo in ne gre naprej doler se ne spomniš kaj bi rada slišala od tebe. Jst sm se učila 6 dni iz hrvaške knjige + zbornik predavanj + slajde čisto na hitro pa še to ne vse. Je pa res da bi rada še kakšn dan mal pogledala knjigo. Meni ni bilo dost kot pravijo 3,4 dni.

Samozavestno pa bo! Srečno!