Ustna vprašanja - Klokočovnik

Ustni je trajal 15 minut. Spraševal je svoja klasična vprašanja: ishemična bolezen srca, tirone david operacija, bentall, nekaj z zamenjavo aortnega loka (kje se kanulira); in nova: frozen elephant, tumorji mediastinuma.
Veliko stvari, ki jih sprašuje, v knjigi ni. Na pubmedu je nekaj njegovih člankov o minimalno invazivnih operacijah, sicer pa youtube, uptodate.

Čim prej po objavi seznama se oglasite osebno pri njemu (oz. tajnici), da se zmenite kdaj imate ustnega. Po opravljenem izpitu preverite, če je podpisan na papir z oceno.

Še klasični zaključek: "Najlepši izpit v mojem življenju."


Nekaj vtisov kolegov:
---
Oi! Ko se greta zment za ustni res preverta, če on lhko in da si kam to zabelež. Prepošiljam kar sm tkrt dobila na mail, poglejta tist na medenem. Mene je samo kvk spraševal 10 min. :)

---
Uf, sej se bolj malo spomnem, ampak mene je spraseval o David valve sparing operaciji, pa se eni, k je ful podobno (ime?), potem ta minimalna invazivna ful bolj podrobno kot je v knjigi. Uno v knjigi ga sploh ni zanimalo vbistvu, potem pri tx srca, ko imajo uno skatlo, v kateri srce lahko deluje samostojno (ce mas daljse razdalje in ne bos uspel v 6h dat srca not) in pol o tej skatli vec (to v knjigi sploh ni, googlaj).. kaj je se blo, se ne spomnim vec:/
---
Ustni traja 15', prakticnega ni,pacienta ni. Pejdi pred ustnim tja cim prej, da se zmenita za tocen datum in potem ti tudi on pove kaj te bo spraseval. Meni je npr.rekel transplantacije in kvk.in me je potem res samo to dvoje. Podatki iz knjige ga na zalost sploh ne zanimajo. Zanimajo ga novosti, kako oni pocnejo stvari, kaj je sedaj najbolj moderna stvar v kvk itd. Skratka, googlaj vse kar ti pride na pamet:/. Je pa zelo prijazen in prijeten izpit, z oceno na koncu pa jaz nisem bila zadovoljna.. no, glede na to kaj me je spraseval in da nisem imela pojma je bila ok, samo moje znanje je bilo glede na snov v knjigi veliko boljse.. malo nenavaden izprasevalec je:D
---
Detalje sem že malo pozabil, povdarek je bil na KVS kirurgiji, se mi zdi da sva se največ o bypassih pogovarjala. Potem je vprašal pa še par hitrih vprašanj iz ostale snovi, se mi zdi da so bila vsa podobna tistim, ki so že bila na medem srcu, Ca jeter se samo spomnim specifično. SIcer je zlo prijazen, odpusti kako bedarijo, dosti tud sam govori in pomaga, pacienta nimaš, vseskupi traja ene 15 min, ocene lepe. Srečno
---
Kar se vprašanj tiče, sem imel le tista, ki so na MS, nisem nič drugega našel. Glede izpita pa tako - kot pišejo predhodniki na medenem. Vse skupaj je mogoče trajalo 15 minut, nisem imel pacienta, nisem se preoblačil (čeprav sem imel s seboj:), rekel je, naj izberem temo, tako da sem okoli ovinkov speljal mimo žilne, kakih aritmij na čisto mehaniko - mitralko, s čimer se tudi sam ukvarja. Pa sem malo povedal o anatomiji, fiziologiji, boleznih, klinični sliki, tako sistematično, pa itak zdravljenje, kdaj se odločimo za operacijo, na kaj smo pozorni, ko se odločamo, neki v smislu stanja tkiva ob zaklopki pa kako popravljamo papilarni aparat. Pač še neke dodatne njihove fore, niti ni pričakoval, da bom vedel.
Ni bil nek izpit, o katerem bom pravil vnukom, prekratek za kej takega. Je prijazen, pozitivno vzdušje, da lepo oceno, vpraša o načrtih in tko.
---
Moj ustni je trajal manj kot deset minut, vprasal me je disekcije in to je blo to. Pri disekcijah me je vprasu disekcijo tip A, mal klinicna slika, diagnostika (lazni lumen), kaj moras narest - da lahko zamenjas skupi z zaklopko po Bentalu, al pa brez zaklopke valve sparing Tirone David operacija (to mors vedt no, ceprou tega ni v ucbeniku). Potem me je se vprasu mislm da neki o ekcju, pa kako kaniliras pr disekciji, sama stara vprasanja v glavnem. Glede na to, kaksen je bil moj ustni, bi ti samo predlagala, da se ne ucis drugega kot kardio, ker je kar koli drugega samo izguba casa :) pa tudi za oceno te naj ne skrbi, ker daje same lepe ocene :)
---
Nimam zbranih nobenih dodatnih vprasanj, se pa gospod seveda skoncentrira na kvk, rad ma razlike med on-pump in off-pump operacijami, razlicne kanulacije za on-pump (v atrij proti v veno cavo). Mene je pol vprasu se prezivetje po stadijih karcinoma debelega crevesja in sva zaklucla. Sicer bl neprijeten gospod, mene je to mal vrgl iz tira, interniste ma za vrace, ampak na konc te pa spusti, tut ce kksno neumnost uspes izjavt :)
---
Najkrajši ustni v življenju =). Najprej me je vprašal kaj najbolje znam in sem mu govorila o zaklopkah. potem me je vprašal nekaj o začetnem delu aortnega loka in kako ga operiraš(to je že v starih vprašanjih neki) pol pa ker nism čistok povedala je on pou časa govoru potem je še uprašu neki o tistem svojem pristopu mini desnem torakalnemin zakaj nidobr in u ene 8 min sm zaklučla =) je prijazen in fajn in ponavad itak nima časa =) pa ne mu pozabt rečt da podpiše papirje ker menjih ni in sm mogla ga šeza to lovit (baje d to redno počne je rekla tajnica)
---
Jaz sem šla na izpit takrat tak, da sem si njegova stara vprašanja z medenega pogledala, se naučila njihovo poglavje v nulo, vse ostalo pa tak na brzino- glih tolko da sem mela kaj za povedat o vsaki stvari. Moj ustni je pa tak zgledal, da me je vprašal dve vprašanji iz srčnožilne krg (me je spraševal tut nekaj kar ni pisalo v knjigi- nekaj v zvezi z operacijami zaklopk, nekaj novejšega.. in sem povedala da ne piše nič o tem pa je kr sam malo razlagal), eno vprašanje pa iz abdominalne, samo se ne spomnim kaj točno je blo, ga pa ni blo med starimi vprašanji. Midva sma hitro bla fertik, ni nekaj kompliciral pa šel v podrobnosti, par podvprašanj je postavil, samo nič takega..
Upam da boš uspel prit skozi snov pa dost sreče z vprašanji!!:)
---