Ustni izpit - prof. Sok

Prijazen spraševalec, ampak ma svojo knjigo z listki in včasih je hotu slišat stvari točno tko kt so tm not zapisane...in pol sva se včasih mal vrtela, ko sm js govoril neki kr ni blo zapisano kjer je on bral in pol ni biu preveč zadovoln... ko sm pršu domov sm si zadeve še enkrat prebral in ugotovil, da me je očitno sprašval po stari knjigi in je zato tko čudno gledal, k sm govoru kšne stvari k so v novi napisane drugačno... mogoče se njegova stara vprašanja splača bolj v stari pogledat...

Pacient: en prijazen romski gospod, k sicr ni znau lih dobr slovensko, sam dobiš od profesorja zravn vso dokumentacijo da znaš bolj ciljano vprašat - pol ure za to.

Potem sm poroču status in anamnezo, pa je nakoncu je deloval mal nezadovoln, kt da sm bil predolg, tko da priporočam da vprasšate a poveste vse, al samo bistvo v parih stavkih...

Potem sva se pogovarjala o sekundarnem hiperparatiroidizmu in kje se to klinično pri gospodu vidi. Pol me je pa vprašu kako bomo operirali, kako diagnostiko smo/bi lahko delal itd. (ni tragično če kej ne veš ;)

Vprašanja pa (sama stara):

- primarni možganski tumorji (oligodendrogliom pa podrobno o pojavnosti, klinični sliki, diagnostiki in terapiji) 

- točkovalne lestvice (sm govoru o ISS, RTS in TRISS in ni bil zadovoljen) in me je potem vprašal posebej o APACHE lestvici potem pa se je strinju, da še Glagowsko povem. 

- celjenje kosti (faze in "povzetek tega kr je zapisano v knjigi, kot bi hotu to razlozit svojemu prijatelju, ki ne studira medicine"). Sploh ni bil zadovoln ko sm začel o prekurzorskih celicah itd. in me je tm kr prekinu pa reku da ma občutek, da veliko govorim in malo razumem.

Nasplošno zelo fajn, korekten profesor ampak mislm da sm js meu mal nesrečo, kr je pršu tist dan ravno z dopusta in se mi je zdel, kt da mu moj izpit malo narobe hodi. No ja, na koncu me je vprašal koliko menim, da si zaslužim, se s tem strinjal (za eno oceno zvišal rezultat pisnega izpita) dal roko in sva šla do tajnice.

Korekten spraševalec, važno pa je da pokažete razumevanje ;) - keep it clear and simple!