Ustni izpit doc. Tomažič

Datoteke:
DatotekaVelikost
Snemi datoteko (doc. Tomažič.docx)doc. Tomažič.docx14 kB

Živijo!

Na izpit sem bila naročena ob 8:30, pacienta sem dobila ob 9:30, profesor je imel prej sestanek. Potem pa sva z ustnim nadaljevala ob 13:30, ker je bil vmes na operaciji. Že takoj ko sem prišla, sem zvedela da bo pač dlje trajalo, ker je imel program itd..

Najprej sem poročala anamnezo in status, potem kratka debata o vseh DD (bolečina D spodaj v trebuhu). Akutni abdomen, nevroendokrini tumorji, pnevmotoraks, perikarditis. O vsakem vprašanju bolj splošno, pač poveš kaj veš, potem vpraša naprimer kaj bi naredil al pa kaj takšnega. Izpit je bil zlo fajn, doc.Tomažič zelo prijazen, ga ne zanimajo ultra podrobnosti. Vse skupaj je trajalo verjetno okoli pol ure (se ne spomnim). Uglavnem zelo lep izpit. J Srečno.

Tole pa je še od kolegov:

Hej
Js sm mel izpit pri dr.Tomazicu. Izpit ni prevec naporen. Zjutri sm prisu na oddelek pa mi je dal pacienta za pregledat, on je ta cas mel operacijo in sm zato caku do 11 da konca pol me je pa se uprasu..res je blo vse ful na hitr ker ni mel casa..mogu sm porocat anamnezo pa status pa mal pogovor o pacientu..za mojga se ni se tocno vedelo kaj je narobe (neki s pankreasom-verjetno kronicni pankreatitis). Pol me je mal spraseval o kronicnem pankreatitisu pa kaksne zaplete urgentno operiramo..od ostalih vprasanj je bilo razen tenzijskega pnevmotoraksa (pa se tu samo kako bi ga zdravu) vse iz abdominalne krg. (zolcni kamni, apendicitis..). Izpit je bil res kratek, je zelo prijazen, poteka kot poteka kot sproscen pogovor tako da brez strahu ;)sproscen pogovor tako da brez strahu ;)

V priponki so vprasanja iz dveh ustnih izpitov. Sicer korekten izprasevalec, ki pa glede na vprasanja pokrije vecino snovi in ne samo abdomen kot pise na medenem.
Pa srecno!
Kronični pankreatitis, poškodbe jeter, zapleti ERCP, krg anatomija želodca, nevroendokrini tumorji, divertikulitis, SAH, odprti zlomi, rak mehurja, plevralni izliv, okužbe z klostridiji, poškodbe vranice, krg rektuma, torzija sigme, lokalna anestezija z xylocainom, pooperacijske kile, mecklov divertikel, cronova bolezen, ulkusna bolezen, fluidotorax, AV malformacije.