Ustni izpit - prof. Ahčan

Moja izkušnja s prof. Ahčanom se v glavnem ne razlikuje od drugih. Tudi jaz sem zlahka po telefonskem dogovoru s tajnico prestavila izpit za en teden, prof. je prijazen, najbolj ga očarajo osnovne razdelitve in sistematično naštevanje, izpit poteka zelo sproščeno (zadnjih trohic strahu pred avtoriteto sem se otresla, ko sem ob prihodu v pisarno na mizi zagledala katalog Liscinega perila). Tudi vprašanja so bila predvidljiva, le uvodnega še nisem zasledila:

- sporočanje slabe novice (rak)

- transplantacija ledvice (osnove o sami tehniki, kam položimo gostujočo), kakšne žilne anastomoze poznam, katere žile uporabimo za primanjkljaje - če veno, je zaradi zaklopk pomembno, kako jo obrnemo

- zgodnji zapleti pri zlomu kosti

- 34-letni moški z znaki povišanega ICT pride k vam - kaj so možni vzroki? Moje naštevanje je prekinil telefonski klic, prof. pa se je za tem pošalil, da je moški sedaj star že 35 let. Na koncu sva prišla do diagnoze možganski zasevek tumorja testisov ali melanoma.

- Allenov test

Po 20ih minutah je pohvalil moje logično razmišljanje in mi ponudil oceno, ki je bila po njegovaih besedah seštevek slabšega pisnega izpita in odličnega odgovarjanja. Jaz sem jo brez pomisleka sprejela, danes pa mi je žal, da nisem prosila za dodatno vprašanje. Ampak bolje vrabec v roki kot golob na strehi. :)
Ko enkrat opravite s pisnim izpitom in za ustnega dobite Ahčana, je po mojem mnenju idealno za ohranitev zen stanja, da ponovite osnove (kar po stari knjigi), plastiko, opekline in kirugijo roke po novi; jaz sem si s hitrostjo primorske burje prelistala tudi njegovo NMP.

Srečno! ;)