Ustna vprašanja - prof. Veselko

Izpit imaš pri prof. Veselku? Najprej brez panike! Je pravi profesor in tudi če kaj ne znaš, te z podvprašanji pripelje do odgovora. Ne išče neznanja, ampak želi, da razmišljaš. Je prijazen in korekten! Mene je najbolj skrbelo, če bom imela pri njem praktični del (šivanje, punkcija), kot piše na nekaterih starejših prispevkih na MS, pa ga ni bilo, tudi ostali, s katerimi sem govorila, niso imeli praktičnega dela.

Ker sem ga najprej 20min čakala, me je specializant peljal do pacientke (92-letne gospe po operaciji zloma subtrohanternega dela femurja), s katero sem se na kratko pogovorila.

Ko je prišel prof., sva pogledala 2 rtg sliki, na eni je bil zlom srednjega členka prstanca, na drugi pa subtrohanterni zlom pacientke. Želel je, da opišem, kaj vidim (na kratko). Spraševal me je o zlomih členkov na roki (kako izgledajo, kako bi zdravila - mavec do zapestja, prst upognjen v MKF sklepu za 45 stopinj, da ne nastanejo kontrakture kit - fajn si je pogledat tudi poglavje Roka v Smrkoljevi kirurgiji, kjer je vse natančno opisano. Želel je slišat tudi anatomijo dlančnic, zlome dlančnic, ter nekaj glede radija sklepne površine distalnega dela dlančnice, tega nisem znala, pa ni preveč kompliciral in je na koncu on razložil).


Sledila so vprašanja - vse o šoku, holecistitis, rak pljuč (natančno TNM klasif.).


Res dobra izkušnja na izpitu in pohvale profesorju! Če bi bilo več takih, bi bilo manj stresa na MF!

SREČNO!