Ustna vprašanja - Prof. Pleskovič

Kot je bilo že mnogokrat napisano: prof. Pleskovič je super varianta! Čeprav se ustno govori, da ima rad drobni tisk in da zna komplicirat se meni to ni zgodilo (pa si drobnega tiska tudi brala nisem).

Imam podobno izkušnjo z izpitom , kot so bile že do sedaj napisane: pacient 1 uro (Ca rektuma pripravljen za OP isti dan), potem 2 uri izpita, vmes pa so odnesli pacientovo dokumentacijo v OP, tako da nisva tako podrobno debatirala o vrednostih elektrolitov in hemograma.

Vprašanja:
-Ca rektuma podrobno (obravnava in zdravljenje in sledenje)
-Metabolna krg (in kaj je njeno drugo ime)
-Bolezni prostate (prostatitis (akutni in kronični), BHP, Ca prostate in malo sva se lovila glede možnosti za zdravljenje in kako so operirali predsednika države, pa koliko je normalna vrednost PSA, itd...pa nisem vedela točno in mi ni zameril.)
-Diabetično stopalo
-Zlomi kolka

Išče osnove in predvsem da imaš v glavi pošlihtano in strukturirano znanje, da veš kaj lahko ti narediš (kot ne-kirurg) in kaj okvirno bodo kirurgi naredili (da recimo lahko razložiš bolniku).
Kot napisano, veliko pove iz svojih izkušenj in predvsem pomoje želi, da od izpita odneseš kak nasvet za kasnejšo kariero.

Na začetku je pogledal prvo stran indeksa, da sem prava in pregletel celo mojo dokumentacijo (tiste sprejeme/odpuste in dnevnik amb.dela vaj) in me na začetku vprašal kaj bom specializirala in če bi bila v UKC ali na periferiji. Na koncu me je zelo dobro ocenil in preverjeno ocena iz pisnega nima NOBENEGA vpliva na končno oceno. Tako da... mirno kri in veliko sreče!