Ustna vprašanja - prof. Sok

Profesor Sok je super.
Najprej me je peljal v ambulanto, kjer sem naredila anamnezo in status na pacientu, ki je bil za sprejem in sem potem morala sprejem tudi narekovati administratorki (prijazni, mi je pomagala :)). Pacient je imel pred pol leta odstranjen tumor ledvice, ima metastaze na pljučih, ki so jih zaradi krvavitev že embolizirali, zdaj je čakal na obsevanje in po naročilu onkologa se je ob pojavu hemoptize zglasil na IPP, od tam pa je bil poslan na torakalno.
Potem sva šla s profesorjem v pisarno, kjer sem mu razložila pacientovo anamnezo in status (ker je tudi on tisto jutro pacienta videl prvič in ga sam še ni pregledal). Sledila so vprašanja:
- tumorji ledvic
- asepsa
- subduralni hematom, ko sem ga razložila pa še kako bi pri poškodovancu določil ali ima sub ali epiduralni hematom (klinično, s preiskavami)
- akutne zapore arterij
- mislim da nič drugega
Potem je preletel moje rezultate iz kolokvija in pisnega, si ogledal seminar in sva se potem še malo pogovarjala o operacijah obščitnic (moj seminar je bil primarni hiperparatiroidizem).
Vpisal mi je oceno in mi stisnil roko, potem sva še malo klepetala in šla skupaj do tajnice po štempelj. Super izpit in super profesor :)