Ustni izpit - prof. Komadina

DR. KOMADINA, CELJE, julij 2009


Profesor je izrazito prijazen in "whitty" dečko. Tudi meni je bila ponujena kava na samem začetku, ko sem jo zavrnila (ker je bila vsa kapaciteta mojega želodca že od zjutraj zapolnjena z RedBull-i) pa je komentiral, s prijaznim nasmehom: nimate apetita, a?!!

No, pri meni je bilo nekolikšnje presenečenje to, da sva imela najprej ustni zagovor, šele potem praktični del (kot 10. vprašanje -- !! profesor dobi obrazec z 10 točkami, torej se od njega zahteva, da postavi 10 vprašanj, ne glede na vtis, ki ga napraviš že prej!!). Takoj na začetku mi je razložil, kako izpit poteka in dodal, da me bo na praktičnem prepustil asistentu, da ne bom imela preveč treme zaradi njega (neznansko je uvideven!). Čeprav sem hodila prej neumorno ob vikendih v šivalnico, v času mojega izpita ni bilo primernega pacienta, zato sem dobila na oddelku 83-letno gospo z zlomom C2, vso njeno dokumentacijo in Rtg ter CT slike - in potem sva se pogovarjala o tem.

Teorija pa:
- zlomi kolka
- osteosinteza (vrste, poz. in neg. strani)
- akutni apendicitis
- ledvične kolike
- maligni melanom
- tope poškodbe lobanje
- venska tromboza
- pnevmotoraks
- radiacijske poškodbe v vojni KRG (nimam pojma, kje je tole najdu, ampak, naj vam bo v poduk!)

Je zelo praktičen človek, marsikatero vprašanje - če se učite zgolj po knjigi - vam je lahko tuje, ampak ni tisti tip izpraševalca, ki, ko ne odgovorite ali pa napačno odgovorite, samo ponovno zastavi vprašanje (po domače - ne j**e te v glavo!). Veliko mu pomeni, da si sproščen na izpitu, vmes pove kakšno anekdoto ... in sploh, res odličen izpraševalec! Nč bat! Glede ocene pa - jaz sem dobila, kar sem pričakovala.

DODATEK:

Izpit je v Celju. Jaz sem ziheraški tip in se mi je fino obneslo to, da sem se večer pred izpitom naselila v hotel (ne delam reklame, ampak Štorman je 3 min hoda stran od bolnice, pa je čist v redu, 42Eur na noč + zajtrk (če je človk sploh lohk lačen...), osebje je zelo ustrežljivo, še posebej, če jim poveste, da delate izpit iz KRG).


Pa veliko sreče!