Ustna vprašanja - prof. Oblak

1. Bolečina pri difuznem peritonitisu in perforaciji ulkusa
2. Kaj je facies hippocratica Po kolikem času približno se pojavi pri difuznem peritonitisu (odg. Okol 2 dni- še kar hitro)
3. Razlika bolnika z ledv. kolikami in dif. Peritonitisom (odg. V glavnem v tem, da je bolnik z peritonitisom zelo prizadet in ga pripeljejo, bolnik z kolikami pride sam)
4. Koliko približno ima levkocitov bolnik z akutnim apendicitisom na začetku (okoli 12.000, kasneje se pa dvigne na 20.000)
5. Koliko reber mora imeti polomljenih, da je to nestabilni prsni koš (3-4)
6. Opekline: kakšna je prva pomoč Ko sem povedala hlajenje, je vprašal s čim Odg. s kakršnokoli vodo (tudi če imaš na razpolago samo eno mlako v bližini, v kateri živijo žabe in je na vse možne načine oporečna-ker infekcijo itak pričakujemo, proti njej se lahko tudi borimo, če pa se opeklina poglobi, je škoda nepovratna)
7. Indikacija za operacijo pectus excavatum Izključno estetska. Kako se še drugače reče temu Pectus infundibulum.


Ostala vprašanja, ki sem jih bila vprašana, pa so že na medenem srcu. Sprašuje samo ta vprašanja!! Mogoče še malo naokoli podebatira, ampak ni panike če kaj ne veš od teh podrobnosti, še vedno dobiš zelo lepo oceno. Je pa zelo prijazen in oh in sploh.
Pacienta dobiš takega, ki je enostaven oz. si ne razbijaš glave kaj bi mu lahko bilo. Jaz sem imela bolnika z Ca prostate. Mi je itak že sam povedal kaj mu je. Glede pacienta pa vpraša samo glavne stvari, kaj mu je in malo o tej bolezni.
Vse skupaj je trajalo kakšnih 15-20 min.