Ustni izpit - prof. Lainščak

Zelo v redu izpit...

Za pacienta sem imela mladega gospoda z miokarditisom. Porocanje potem izgleda tako, da poves celo anamnezo in status, potem pa nastevas diferencialne diagnoze, kaj pri a&s ti govori v prid za dolocene Dd in kaj proti, poves, katere preizkave bi naredil in profesor ti potem pokaze izvide in jih pokomentiras. O vsaki diferencialki potem s profesorjem malo predebatiras, zraven se kej vprasa, ampak nic kaj takega. Res v redu, tako, v prakticno smer zastavljeno vse skupaj..

Potem ostala moja vprasanja pa so bila:
Dka, dahs
Hiperkaliemija/hipokaliemija
Gerb dej. tveganja in znaki alarma
Pljucna fibroza
Etilenglikol
Mogoce sem kaksšno vprasanje se pozabila. Sprasuje vse, ampak (tudi kot sem za nazaj gledala), se mi zdi, da take bolj pogoste stvari (vcasih sicer potem pade kaksno podrobno podvprasanje, to res ne mors vsega vedet, sam ni neke panike..) :) Plus, poglejte si poglavja, kjer ste bili na vajah!

Sicer pa je prof. Lainščak izjemno prijazen in umirjen izpraševalec, isce znanje in pomaga s podvprasanji, pa tudi sam kaj pove, ni tako, da bi ti postavil vprasanje in pričakoval, da boš ti potem o tej temi predaval 15min..dejansko poteka v obliki pogovora.. če bi v naprej vedela, kako bo izgledal izpit, bi bila pol manj živčna :)
Te med izpitom vprasa tudi, kako se pocutis in tako :) mislim, da se res trudi, da bi bil ustni cim manj stresna in pa tudi za naprej čim bolj koristna izkusnja. Sama sicer res nisem ljubiteljica ustnih, ampak lahko recem, da je bil ta definitivno eden izmed prijetnejsih in uporabnejsih izpitov. Na koncu res ugotoviš, da je bil pretiran stres odveč.