Ustni izpit - dr. Blinc

Dr. Blinc je zelo prijazen in korekten in super izbira za ustni izpit. Izpit v celoti traja okoli 2h.

Na začetku se pride predstavit in razloži potek. Nato imaš 1 uro časa za usmerjeno anamnezo in status, skupaj sva naredila srčni status, da se je prepričal, da slišim aortno stenozo.

Po tem sva se dobila v njegovi pisarni, kjer sva šla čez anamnezo in status in nato skupaj razmišljala o vsem, kar je pacientka povedala. Spraševal je osnovne mehanizma pri boleznih, kako zdravimo in kak je mehanizem tega, katere preiskave bi naredila, komentirala sva UZ in EKG.

Teme, ki sva jih v 1 uri obdelala: srčno popuščanje, aortna stenoza, CVP in kaj nanj vpliva, periferne arterijske bolezni, ateroskleroza in dejavniki tveganja, vaskulitisi - samo pregled in značilna klinična slika,  p-ANCA - kaj je to, ledvične bolezni - prerenalne, renalne, postrenalne in kakšen je mehanizem in predstavniki, lupusne črevesne bolezni (ulkusi 12nika in želodca), sladkorna bolezen - osnove patologije in zdravljenje, vrste zapletov in kdaj se pojavljajo (takoj ob začetku pri 2 in čez čas pri 1).

Ocena je bila podobna pisni, je bila pa zelo lepa izkušnja in profesor je usmerjen tako, da ti pomaga razmišlat v pravo smer, tako da le pogumno in vso srečo :)