Ustni izpit - prof. Rakovec

Pisni izgleda tako kot so primeri na MS, naj pa poudarim, da je povsod odgovor samo EN! To pomeni, če je kombinacija, ti dajo na voljo več možnih odgovorov z različnimi kombinacijami in sam izbereš ENEGA. Dejansko to stvar poenostavi. To sem poudaril zato, ker tega v vprašanjih na MS ni nihče izpostavil, in da ne bo kdo mislil, da je treba več odgovorov obkrožit. Vprašanja se zelo ponavljajo. Predlagam, da si sprintate tisto zbirko starih vprašanj in greste počasi in sistematično skozi njih. Seveda je pametno, da snov prej vsaj enkrat pridete skozi. Jaz sem kombiniral Kocijančičevo, mali K&C, internet ter Klinična preiskava. Zdej na koncu za ustnega sem imel še nekaj druge literature, pač specifično za izpraševalca. Torej, če boste stara vprašanja predelali (to pomeni, da vam je jasen vsak odgovor zakaj JA in zakaj NE, vam pisni ne uide!

Ustnega sm js mel pri prof. Rakovcu in je natanko tako kot piše na MS. Sprašuje SAMO kardio, je pa treba to malo bolj znat. Sploh npr. EKG. Zato priporočam, da se znanje malo bolj poglobi, ker kardio v Kocijančičevi je malo čudna (no, sej je vse:)).
Dobil sem bolnico z aortno stenozo, naredil anamnezo in status, vse skupaj napisal na dva lista, ki sem ju dobil (imata štampiljke). Pri prof. se je vse vrtelo okol bolnice. Vse o aortni stenozi, diagnostika, kaj je tipično za AoS, kaj se pri njej sklada in kaj ne. Nato sva še malo statistike predebatirala in to je bilo to. Js sm bil pri njemu slabih 15 min. Kolegica pred mano pa nekje 45 min. Je pa res, da sem iskreno povedano ZNAL, pa še malo sreče (AoS mi leži) in mi je odlično ratalo.

Držim pesti za vse, da dobite prof. Rakovca, ker je po moje NAJBOLJŠA varianta za ustnega pri interni.

Če sem kaj pozabil napisat ali pa če koga še kaj zanima naj napiše.