Ustni izpit - prof.Peterlin

Vem, da vas ni več veliko, ki imate opraviti z izpitom iz humane genetike. Vseeno pa mislim, da bo izkušnja iz ustnega prišla prav tistim, ki pa izpit še vendarle imate.
Na ustnem sem/smo imeli profesorja Peterlina. Na kratko: prišel je noter, židane volje, vprašal po letnikih in potem začel. Z ničemer pretresljivim, pravzaprav. Vsa vprašanja so bila iz pisnega izpita, res pa, da malenkost bolj poglobljena. Ko smo končali, je dejal, da kdor misli, da ni znal dovolj, lahko še enkrat pride. Pa smo rekli, da nismo iz Ljubljane in da je jeba s prevozom in da bi zategadelj raje kar zdaj naredili. To zadnje je hec. :)
Recimo: Vprašanje o hibridizacijskih mikromrežah. Hotel je slišati primerjavo s FISH ter ločljivost ene in druge. Potem pa še na primer indikacije za predimplantacijsko diagnostiko. Povejte tiste bistvene tri, opisane že v eni od prejšnjih izkušenj – vsekakor pa se izognite omenjanju večkratnih spontanih splavov. Razen, če znate dobro utemeljiti. :) Ni pa neke panike, saj boste itak vsi naredili. :)
Ah ja – test na zadnjem roku (2.12.09) je bil identičen tistemu iz predzadnjega roka. Nekaj nas pač ni posodobilo starih vprašanj in smo tako pristali na ustnem. :)
Gape