Kolokvij - Petrovič

predizpitni kolokvij pri Petroviču izgleda takole:
vsi naenkrat gremo noter, dobiš list s 3 vprašanji, več je embriologije NI PA SAMO EMBRIA (kot o njem krožijo govorice)!
Jaz sem dobila:
1. Kaj se razvije iz endoderma (napišeš vse kot je v razpredelnici na str. 15 v knjigi embria).
2. Vpliv celic nevralnega grebena na razvoj srca (napišeš, da se iz nevr. grbena razvije vezivo v iztočnem traktu embrionalnega srca).
3. katere celice/tkivo/strukture so eozinofilne (tukej sem najprej napisala da tiste, ki se po HE barvanju obarvajo rdeče. Se je malo smejal, mi vrnil test in rekel naj napišem konkterno primere, enih 8. Sem napisala, se mi je še malo smejal, rekel da sem izbrala čudne primere, z izjemo mišičnine-ta primer mu je bil všeč)

če napišeš vse, kar si je on zamislil, si naredu in te pošlje domov, če ne, sledi izpraševanje. Potem ti da še preparate, gledaš jih pri njemu na računalniku in ne skozi mikroskop. Moraš jih prepoznat, na razpolago imaš bolj malo časa.

Ostali so imeli vprašanja:

Kaj se razvije iz ektoderma/ mezoderma? (prvo vprašanje je obvezno na ta način, tabelo s strani 15 je zelo priporočljivo, skor nujno znat)
Delitev mišičnine (skeletna-gladka-srčna, oživčenje, funkcija, jedra)
Celice glia+njihove funkcije.
Nekaj od nevroblastov, ne spomnim se točno kaj.
Kakšne arterije imamo, to je potem še spraševal in dajal primere arterij, kolega je pa moral povedat ali je mišična ali elastična.
Kaj nastane iz epiblasta.

Ne rabiš vsega obvladat v nulo, vsaj nekej moraš pa vseeno povedat in napisat. Meni se je zdel v redu.