Ustni izpit - prof. Petek Šter

Na začetku ti pove, koliko si pisal in kakšne ocene si dobil pri OSCE postajah. Sam ustni izpit je prauzaprav zagovor ocene iz pisnega in praktičnega, eventuelno lahko zvišaš za 1 oceno, če znaš dobro, lahko pa tut znižaš eno oceno (ampak po moje moraš res trositi neumnosti, da si poslabšaš oceno, ker je zelo prijazna in pomaga).

Kakorkoli, vlečeš 3 listke s primeri. Naj bi bil 1 primer iz akutne težave, 1 iz kronične in 1 iz medicine dela (po novem), ampak ona je mela use 3 skupine pomešane, tko da si lahko dobil tut 3 akutne primere. Mislim, da listka z uprašanji iz medicine dela nima, ker danes ni noben dobil primera, ki ga ni v tistih navodilih. Res pa je, da nekaj malega tut o medicini dela upraša (kakšna bi bila npr njegova funkcija u tvojem konkretnem primeru).Moja uprašanja so bila:

-32 letni poštar se je zaklenil v stanovanje in ga ni ven, se ne oglaša, sosedje so zaskrbljeni in te pokličejo (mal poveš, da se po telefonu pozanimaš, kdaj se je zaklenil, če se j e že kdaj nekaj podobnega zgodilo, uzameš karton, pokličeš gasilce in policaje, greš na hišni, vdreš,...)

-64 fizični delavec z nekajmesečno bolečino ingvinalno

-moški z en mesec trajajočo bolečino v žlički.

Uglavnem, profesorica razvija zgodbico glede na tvoja dejanja, ti pa rešuješ problem. Rada upraša tut kej o bolniškem staležu, sodnem izvedenstvu, pacientovih pravicah,...

 

Lepa izkušnja, ne se bat.