Ustni izpit

DRUŽINSKA MEDICINA


Kot prvo, to glede preverjanja prisotnosti -- je sicer fajna finta, dejansko pa te nihče ne preverja, vsaj v naši izmeni tega ni bilo. Ker je, konec koncev, telefon že tako ali tako prezaseden s klici pacientov. (tega se zaveš šele koncem vaj, zato te opozarjam vnaprej). Če katedra ne bere naših strani, se nimaš torej česa bat, tudi, če kdaj "zboliš"! (Če jih, pa - sori). V glavnem, res ne komplicirajo, so najboljša katedra dosedaj. Prav nevarno je, da te preveč potegne, ko začneš z vajami, tako so fajn (pa to ni cinizem!).

Skratka, na ustnem dejansko dobiš enega izmed pacientov na listi v delovnem zvezku (bhhhh!). Ne nasest rešitvam iz Onkota, malo pomisli sam. Zelo zelo fajn ti pride, seve, če imaš že nekaj znanja (ali pa opravljen izpit) iz interne.

Jaz sem dobila tisto deklico z urtikarijo (morš povedat vse, diferencialna diagnoza, preiskave, navzkrižna reaktivnost, terapija) in starčkota, ki je padu po stopnicah (prava diagnoza je aortna stenoza, ne nasilje v družini, hhh! moraš ga monitorizirano odpeljati v bolnico).

Tale katedra ima najvišji rating od mene ... (mogoče zato, ker ŠE niso podlegli KC- frustracijam).

Vsekakor pa se pripravi na praktični izpit! Če imaš srečo (id est - če si nekje sredi abecede po priiimku), bo vsaj kakšna skupina pred tabo, ki ti pove, katere so postaje (in se lahko potem psihično pripraviš nanje). Takorekoč vedno je priprava injekcije (vadi na vajah!), koronarna ogroženost (graf - ga najdeš tudi na internetu), recept, napotnica ali delovni nalog (za FTH), ostalo pa je teorija.

Ne dvomim, da bo šlo! Velik sreče!