Ustna vprašanja - dr. Pregelj

Pacienta dobiš iz Centra za odvajanje od PAS, tako da si je fajn mal pogledat kako poteka diagnostičen postopek pri odvisnikih od PAS... Zahteva zelo natančno diferencialno diagnozo, tako kot piše v knjigi točno po šifrah (ni treba vedeti točne številke)natančno diagnozo.
Potem dobiš še eno vprašanje iz teorije v povezavi s pacientom, v mojem primeru je bila to samomorilnost (hoče vedeti točno vse izraze kako se čemu reče, npr. nekdo ki je naredil samomor rečemo da je bil dokončen samomor in ne npr. uspeli samomor. Tisti, ki je naredil samomor pa ni samomorilec ampak žrtev samomora, potem dejavnike tveganja, potem katerih samomorov je največ - pri depresivnih, najbolj samomorilno ogroženi, če gledamo glede na diagnozo pa so tisti z bipolarno motnjo in sicer tisti z mešano obliko!).
Drugo vprašanje pa je bilo motnje spanja (neorganske), kjer pač poveš vse, kar piše v knjigi, mene potem vprašal kaj je bruksizem, to je nehotno škrtanje z zobmi med spanjem.

Izpit sicer poteka sproščeno, prof. tut skuša pomagat, čeprov njegovi namigi niso lih najbolj v pomoč, ampak je treba bit glede podatkov, pogostosti ipd. kar zelo up to date :)
V glavnem, moraš kar fajn znat :)