Ustna vprašanja - doc. dr. Rus Makovec

Izjemno prijetna izkušnja. Ponavadi imata pacienta po dva, danes pa smo zaradi pomanjkanja pacientov imeli intervju kar vsi štirje skupaj.
Docentka je zelo prijazna, že takoj na začetku nas je opozorila, naj ne bomo živčni ter da bi rada, da bi se danes predvsem še česa naučili.
Po intervjuju s pacientko nas je vse povabila v pisarno, kjer smo poročali. Vsakemu je pripadel del anamneze in del statusa. Pri tem je imela pripombe predvsem v smislu pohval in napotkov za dober psihiatrični status. Za konec praktičnega dela nam je postavila nekaj vprašanj o pacientki, ter možne diagnoze, vendar bi lahko na ta vprašanja napačno odgovoril le, če si med intervjujem sedel na ušesih ali v povodnem možu :)
Teoretični del izpita poteka v podobno sproščenem vzdušju, pogovor traja cca 15min.
S treh kupčkov potegneš po eno vprašanje in da ti možnost, da si izbereš novo vprašanje, če ti eno ni všeč.

Ampak POZOR - če vrneš vprašanje je to avtomatsko ena ocena manj! :)

Moja vprašanja so bila:
Motnje hranjenja
Klinični tipi shizofrenije
Vsebinske motnje mišljenja
Na listku, ki sem ga vrnil so bile Organske duševne motnje

Sicer je pa vseh listkov bilo kar precej in težko bi rekel, da ima docentka "tipična" vprašanja. Neke posebne priprave ni, takoj lahko začneš govort, če se zatakne, povpraša, usmeri v pravo smer, če si živčn fuL, to opazi in je precej uvidevna glede tega in kakšnega miselnega bloka ne pripiše neznanju :)

Esej je prebrala in če se ti posreči napisati nekaj pametnega, to izpostavi in pohvali :)

Vse štiri ocene so bile zelo lepe, vendar mi je zaupala, da desetke pa bolj redko da:)
Če bi lahko ocenjeval dosedanje izpraševalce, bi bil z desetkami bolj skop, doc. Rus Makovec pa bi jo vsekakor dobila! :)