Ustna vprašanja - prof. Tomori

Pogleda esej in oceno s praktičnega.
Dobis tri vprasanja, jaz sem imel:

a.) motnje čustvovanja - sem se lotu nastevanja unih petnajstih iz knjige pa me je ze pri prvi, anksioznosti, prekinla, naj opisem, povem kaj je anksioznost, kako jo diagnosticiramo, kaj je zanjo značilno, a imamo zdravila, kdaj zdravimo in kdaj ne (ja, normalne anksioznosti pač ne zdravimo), kaksna je njena vloga (boj ali beg).
Potem sem pa moral v tem sklopu opisat se posttravmatsko stresno motnjo. Poves kar je iz knjige, dodas primer (recimo prometna nesreča), potem pa me je vprasala, kako mislim, da se oni odzivajo, pa sem reku da recimo ne vozijo avta alpa se izogibajo unemu kriziscu, pa je bla zadovoljna.

b.) znaki in simptomi shizofrenije. Bp, kar je v knjigi, motnje čustvovanja, zaznavanja, misljenja, opisi blodnje, kire halucinacije (slusne), pri kom bi pričakoval vidne (pri organsko povzročenih), zakaj samomor pri shizofreniji (socialni stiki, negativna bilanca v remisiji bolezni).
zato je bil c.) na temo samomora.
c.) kulturni in socioloski dejavniki samomora
alkohol (kako vpliva - na impulzivnost, na dezinhibicijo, socialne dileme)
sluzba (uspeh/neuspeh, odnos do denarja)
druzina (samski/poročeni, otroci, odnosi doma)
socialna mreza (veliko/malo prijateljev)
odnos druzbe do samomora (zaničevanje, izhod v sili itn.)

Zanimivo, da ona vodi pogovor v stilu - neki jaz povem, neki pa vi, ampak večinoma vi, neki pa bom vseeno dodala :).
Večinoma potem to, da ona govori ne vzame kot da ne znas, ampak ti pomaga razčistit kake pojme - u stilu, ja sej vem, tega pa v knjigi ni, ampak boste pa malo razmislili če vam namignem.