Ustna vprašanja - doc. dr. Grosek

Pri doc. dr. Grosku sem opravljala tako praktični kot ustni del izpita in sicer na intenzivi otroške kirurgije. Izpraševalec je bil zelo prijazen, umirjen, spraševal je osnovne in pomembne stvari, če česa ne veš, ne zameri, kaj tudi sam pove, izpit poteka kot pogovor. Ocena je bila super, pa čeprav sem se učila v glavnem iz Lissauerja in stolov.

Na praktičnem sem imela nedonošenčka po operaciji atrezije požiralnika, staršev ni bilo zraven, tako mi je anamnezo podajal dr. Grosek. Pogovarjala sva se o problemih nedonošenosti (hipoglikemija, hiposurfaktoza itd.) Od statusa sem naredila bolj malo, ker je bil mali bolnik ves v cevkah, česar nisem opazila sama, je dodal on.

Ustna vprašanja pa so bila:
- cepljenje, koledar cepljenj;
- oživljanje otroka (samo ABC, zelo osnovno);
- zapore črevesja - to vprašanje sem si izbrala sama, povedala sem pa samo kaj in na katerem nivoju (atrezija požiralnika, ahalazija, pilorostenoza itd., vprašal je, kako se zdravi pilorostenoza, drugega pa nič).
- ko mi je že vpisal oceno, me je vprašal še reflekse pri novorojenčku in dojenčku, povedala sem tri in je bil zadovoljen.

Skratka, lepa izkušnja, priporočam!