- srcno popuscanje (Guytonov diagram, kronicno, akutno)

- pafi zivcno misicnega stika (botulizem, miasteniia gravis)

- stradanje (celostno, beljakovinsko)

 

Ob tocno 9.00 odpre vrata in povabi 2 kandidata naprej. Doloci sedezni red kjer te caka list z zgornjimi vprasanji. Deset minut se pripravljas. Pri akutnem <3 popuscanju sem omenu miokardnni infarkt in sva se pol sam se o tem pogovarjala (baroreceptorski reflex, ucinki na razlicna tkiva, kje nastajajo edemi in zakaj. Kaj jih poslabsa)

pri drugem vprasanju je hotu slisat opredelitev teh dveh bolezni na spasticno/plasticno. In prvo pomoc pri zastrupitvi z botulinus toksinom. 

Stradanje: kako prepoznas beljakovinsko stradanje in zakaj majo taki ljudje velke trebuhe - samo basics. Vesel je bil da sm omenu da se ketoni delajo tudi v ledvicah. 

Zelo strog in resno gleda, tocno pove kaj hoce slisat od tebe, ful lepo usmerja, ko poves kar mores te prekine in sprasuje naprej, podrobnosti niso zlo pomembne. Kolegica je neki narobe odgovorila in se je namrsu in reku zakaj, ona mu je razlozila zakaj je prsla do tega sklepa in je reku AHAAA tako razmisljate? In je bil v bistvu zadovoljen. Isce razmisljanje, in povezovanje znanja in ne nekih mikro podrobnosti. Hotla je tudi trenutek za razmislek in je pocakal.

Na koncu postavi cist realno oceno glede na izkazano znanje. Gledal je samo znanje na ustnem, tocke kolokvijev ali pisnega niso vplivale na oceno.

Presenetljivo dobra izkusnja, glede na prejsnje izkusnje starejsih, ceprov skor crknes ko stopi ven in poklice tvoj priimek. 

Srecno!