Ustna vprašanja - doc. Štabuc

No, ker vidim, da o docen Štabucovi ni prav veliko napisano: tu je moja izkušnja...
Docentka je na izpitu takšna, kot je bila (če ste jo imeli, veste kakšna) tudi na vajah - prijazna, zelo "down-to-earth", sproščena, ne zahteva nekih nemogočih ugotovitev ali čudnih podrobnosti.
Vprašanja so taka, da preveri razumevanje in znanje osnovnih, res pomembnih stanj (sploh z vidika splošnega zdravnika). Ne vrta v podrobnosti, hoče pa slišat tisto, kar se ji zdi pomembno, in kar resnično tudi je pomembno.
Docentka je zelo prijetna oseba, naš izpit je zgledal zelo sproščeno in vzdušje je bilo prijetno. Sama sem dobila (poleg diskusije o pacentu in podobnih problemih, kot jih je imel on...):
-refraktivne motnje,
-keratitisi,
-odstopi retine,
pa še kolegu, ki se mu je mal zatikal, sm mal pomagala pri njegovih vprašanjih:
-glavkom in kako ločiš od iridociklitisa
-hmm,pol pa ne vem točno kaj naj bi bla vprašanja, ker se je precej matral in na koncu je profesorca prav obupano vprašala:
Kaj naj naredim z vami? Js še nobenga nism vrgla!
In potem je toliko pomagala, da je tudi kolega z neko logiko dobil šest.
Moja ocena je bila odlična, tako da se da tudi tu z nekim strukturiranim znanjem res pomembnih stvari (nikakor ne nekih podrobnosti!) dobit zelo lepo oceno.
Drugače pa se oba s kolegom strinjava, da je bila izpraševalka super, tako da, če dobite doc.Štabucovo, kar veselo pregledujte pacienta, ker bo izpit fina izkušnja! :)