Ustna vprašanja - prof. Vodušek


Na izpitu sem bila sama, najprej me je peljal do pacientke s horeatičnimi zgibki in atrofijo, vprašal je, kaj vidim, povedati sem morala 2 dd, nato sva šla do drugega pacienta, na katerem sem pokazala reflekse roke. To je bilo vse od praktičnega dela, nobene anamneze/statusa.

Nato sva šla v njegovo pisarno, vzel je debelo rdečo knjigo, iz nje sem dobila vprašanji ataksije (povdarek na cerebelarnih, vse možne etiologije, tukaj je kar vrtal...) in th možganske kapi (čiste osnove, kar bi vsak laik vedel: kaj moramo najprej narediti? prepoznati kap, nato rešilec in prevoz v najbližjo bolnico.....komu ne smemo dati trombolize? tu ni hotel slišati vseh možnih kontraindikacij, ampak samo to, da tistim, pri katerih ne vemo, kdaj so doživeli kap in kdo so to - tisti, ki živijo sami, tisti, ki grejo zdravi spat in se zbudijo s kapjo btw po novem je okno za trombolizo 4,5 h), poleg tega me je vprašal še polinevropatije, malo natančneje diabetično (katere oblike obstajajo, kakšna je torakoabdominalna). Ne zahteva nobenih podrobnosti, v glavnem je bilo bolj naštevanje, vmes včasih dobiš občutek, da si ful premalo povedal oz. da nimaš pojma, vendar na koncu reče :Saj ste kar nekaj povedala in da na koncu da tudi dobro oceno, tko da brez strahu :)
No pa še to - cel izpit je trajal cca pol ure in kot so že predhodniki napisali, je profesor zelo prijeten in ne zameri, če česa ne veš.

Srečno :)