Ustna vprašanja - doc. Koritnik

Izpit pri doc. Koritniku je bil zelo prijeten, izpraševalec je prijazen in korekten.
Na izpitu smo bili trije, skupaj z docentom smo šli do pacientke (gospa z ALS), vsak je moral pokazati del pregleda, zraven nas je spraševal, kaj bi še pričakovali pri gospe... Zraven je še sam kaj povedal/pokazal (npr. pregled tonusa), tako da se lahko še kaj naučiš:)Sicer nam je postavil kar precej vprašanj, večinoma je izpit potekal tako, da je vsak povedal nekaj na vsako temo. Včasih je hotel kar specifične stvari, vendar ne nekih hudih podrobnosti. Naša vprašanja:
- sindrom karpalnega kanala (pri katerih poklicih najpogosteje- delo za tekočim trakom, katera je prva preiskava-hitrost prevodnosti, opis te preiskave, kaj bi ugotovili, kako ločiš od koreninske okvare C6),
- demence (na splošno in demenca z Lewyevimi telesci - glavne značilnosti, definicija demence-oseba ni več sposobna skrbeti sama zase)
- parkinsonizmi plus, opis, za našteti, lastnosti PSP
- motnje spanja, značilnosti narkolepsije, kako se reče halucinacijam (hipnagogne in hipnapompne)
- bolezni motonevrona poleg ALS - za našteti (npr. SMA, HSP - dedna spastična parapareza; katera infekcija okvari motonevrone - polio, ali je polio v SLO -ne, kaj pa je - post polio sindrom, kako izgleda)

Več se na žalost ne spomnim. Ne zameri tudi če česa ne veš, ocene so bile lepe, upošteval pa je tudi rezultate pisnega izpita. Srečno!