Ustna vprašanja - prof. Pirtošek

Izpit poteka tako, da najprej s kolegom dobita vsak svojega pacienta in ga pregledata. Poročanje poteka v obliki intervjuja med tabo in kolegom, vsak mora na podlagi tega kar od kolega izve podati diferencialne diagnoze - res v vse možne smeri, te diagnoze moraš potem smiselno ovreči, svojo odločitev pa utemeljiti profesorju. Vprašanja so bila bolj ali manj standardna, pokazati sva morala plahutajoči tremor, dermatom C8, razliko pri pregledu tonusa in pasivne gibljivosti. Potem sva morala našteti paroksizmalna nevrološka stanja, pa opisati kaj paroksizmalno sploh pomeni.

Drugače ni noben bavbav, profesor je zelo prijazen, priporočam da si vzamete čas preden odgovorite na vprašanje. Fajn je znat anatomijo, še posebej proge, kje potekajo, kje je nitje za zgornje ude, kje za spodnje,.. Nama je dal nor. spaspično monoplegijo v desni nogi in sva mu morala razložiti kje vse teoritično bi lahko bila lezija - od skorje navzdol...

zadnje vprašanje je bilo tako, da sva si morala drug drugemu zastaviti vprašanje in nanj odgovoriti - tako da je fino, da se prej s kolegom zmenita kaj se vprašata :) > seveda je prof. rekel da vprašanje ne sme biti absurdno lahko npr. koliko hemisfer imajo možgani :)

lušten izpit, samo govorit in vse utemeljit :)