Ustna vprašanja - prof.Vodušek

Če imate Voduška za ustnega, je to zelo uredu, vsaj po moji izkušnji. Korekten, prijazen, edino, tako kot vsi pravijo, včasih hoče slišat nekaj zelo preprostega, osnovnega, ti pa vrtaš globoko v svoje nevrološko znanje in gledaš vanj kot tele...primer: Kaj prvo storiš, če bi enega od tvojih domačih zadela kap? In čeprav je samoumevno, da pokličeš rešilca oz. odpelješ domačega k zdravniku, se ti v tistem trenutko zdi to tako enostavno, da tega ne blekneš... a vendar je to pravilen odgovor :)
Tako da - odgovarjajte logično, kot bi nekaj razlagali svojemu dedku (ki ni niti zdravnik).

S kolegico sva imeli pacientko z možgansko kapjo, po opravljeni anamnezi in statusu se nama je pridružil še profesor, pred njim sva pokazali reflekse na zgornjem udu in pa kaj bi bilo pri gospe lahko še narobe, glede na anamnezo.
Potem se odpravimo v pisarno, vsaka pove 3 številke, iz debele sive knjige odčita strani, glede na izbrane številke dobiva: Terapija CVI, Hidrocefalus, Temporalni arteritis, Infekcije CŽS, potem poudarek na meningitisu in encefalopatiji, Nevralgija, na koncu o nevralgiji trigeminusa...joj pa še eno vprašanje je bilo, pa se ga ne spomnim. Dobite lahko res karkoli, ampak se profesor zaveda, da je neko vprašanje težje, drugo pa lažje in tudi ocena je na koncu kar uredu. Tako da nič bat! :)