Ustna vprašanja - prof. Zorn

Ta četrtek je spraševal prof. Zorn - od sedaj naprej ne sprašuje več po svojih listkih, ampak bo izpitnih temah, točno takšnih, kot so na netu.

- Lajšanje bolečin med porodom (epid.a., lokalna, generalna, remifentanil-črpalka; omenite tudi predzdrav. varstvo oz. preventivo in še ostalo (tens, porod v vodi...), za boljšo oceno pa je treba poznat tudi predstavnike posameznih skupin)

- Moška neplodnost (vzroki; tak kak piše v kobalu in ten teachers; ne pozabi na genetske vzroke in idiopatsko neplodnost, tudi endokrinološke vzroke (točno kakšni!). To je njegovo področje)

- Citologija in kolposkopija (točno po Kobalu: Pap, ocentna kislina, jod, kakšne barve, kakšne celice, kako se odločimo za kolposkopijo... ter katere HPV poznamo, kateri so za bradavice, kateri za raka; preventiva - indikacije - da osnovnošolkam ponudimo cepljenje, kakšno je cepivo (2 ali 4 valentno; zelo učinkovito in varno... malo pobrskajte po internetu, je fajn vedet)

- preeklampsija (definicija, znaki, zaplet - eklampsija: def., znaki, tveganje za mater in plod, kakšni so lab. testi: jetrni encimi gor, trombociti dol)

Prof. je prijazen in izpit poteka sproščeno. Za vsako vpr. da oceno, povprečje je končna ocena. Praktičnega pri meni na srečo ni upošteval. Pri meni je bila ocena zelo realna.

Tisti zapiski oz. odgovori na vprašanja na internetu so dobro napisani - v mojem primeru bi popolnoma zadoščali za lepo oceno; najbrž pa bo vsak izpraševalec našel kakšno zanimivo vprašanje, če potegnete listek z njegovo tematiko.

Vso srečo pri opravljanju!