Ustna vprašanja - prof. Novak Antolič

Najprej nekaj besed o sestri Jolandi, ki si zaradi svojega angaziranja in pozrtvovalnosti zasluzi biti prva pohvaljena. Brez nje bi se izpiti nedvomno zavlekli za več dni. Namreč v kolikor izbranega izprasevalca ni, ti hitro priskrbi novega oz. se dogovori s prvoizbranim za čimprejčnji naslednji datum. Res je, da je moznost, da je ta novi izprasevalec profesorica Novak -Antolič, kar se je tudi nama pripetilo.

Vemo, da splosno mnenje o njej, kot izpitnem izprasevalcu, ni ravno najboljse. Kar lahko poveva o njej je to, da so občutki pri prvi izmenjavi besed precej primerljivi s splosnim mnenjem (mogoče tudi zato, ker si ze vnaprej ustvaris neko sliko v glavi...), vendar je to potrebno vzeti v zakup in si ne dovoliti, da te to vrze iz tira.
Skratka, zahteva razmisljanje, osnove (kot sama rada poudari) - določene stvari sicer hoče slisat na točno določen način, kar pa ima bolj pedagoski namen. Te stvari (ki jih seveda ne znas) ne vplivajo na končno oceno, ki je, kljub vsemu zelo lepa. Pohvalila bi jo torej zaradi korektnosti, ne moreva pa reči, da izpit ni bil stresen - najbrz zato, ker imas ves čas občutek, kot da si čisto falil s tem kar govoris - med izpitom je večkrat poudarila, da se studentje izgubljamo v podrobnostih ne vidimo pa celotne slike - (pomembnih stvari) - kar je, če smo iskreni velikokrat tudi res - knjige so eno, izkusnje in vsakodnevno delo z bolniki pa drugo... je pa res, da hoče s tem (ko te vmes prekine in hoče slisat neko določeno stvar) pokazati, kaj je pomembno, in ti s tem utrditi sistem razmisljanja, ki naj bi ti ostal(citirano), medtem ko velik del izpitnega znanja izpuhti.
Vglavnem profesorica ni noben bavbav

Zagovor praktičnega izpita sva imela pri dr. Banovi - je super, ne komplicira
Aja, pa prof. Novak -Antolič je rekla, da ocen s praktičnega izpita ne uposteva močno..
Iz kuverte povlečes listek na katerem je 9 vpr. - s katerimi začnes zberes sam - midva sva odgovorila vsak na 4 vprasanja...
Izpitna vprasanja (iz 2 listkov):
Urinska inkontinenca
Vodenje 3. porodne dobe
CIN
Rak materničnega vratu
Mehanizem poroda - kaj gre lahko narobe...
Involucija maternice
Habitualni splav
PAP bris
PE
Presajalni testi
Transport novorojenčka
Medicinske indikacije kontracepcije
Diagnoza nosečnsti