Ustna vprašanja - prof. Starc

Tisti, ki imate Starca, ste lahko srečni :) vprašanja ima težka ampak sem dobil občutek, da sploh ne pričakuje, da bomo vse znali. Pač rad se pogovarja :D Mi smo trije imeli procente 71 , pa smo dobili dve devetki in desetko, s tem da niti približno nismo znali vsega. Zelo je sproščen, smeji se, razlaga, šali in nasploh je zelo lepa izkušnja.

Naša vprašanja:
- rastni hormon (od kje se sprošča, kaj je stimulus, na kaj deluje, na kaj delujejo somatomedini in koliko jih je, na kaj ne delujejo somatomedini - hotel je gonade in nadledvično žlezo, ker so pod drugim hormonskim nadzorom - spolni hormoni oz. ACTH)
- reaktivna hiperemija (kaj to je; potem pa je začel neki dražiti z NMPjem, če vemo, za koliko časa lahko zapremo žilo med operacijo al neki takega xD nihče ni vedel kaj hoče, potem je on razlagal nekaj časa in smo šli naprej :P)
- stresni hormoni (kateri so, kaj delajo, poleg kortizola in adrenalina je hotel slišati še prolaktin, ki je tudi kao stresni hormon, seveda ga nihče ni vedel in potem je spet on razlagal o nekih novih člankih in raziskavah, ki jih je bral in kako so lahko ženske neplodne če je preveč stresa oz. preveč prolaktina)
- temperatura na okončinah in v jedru (želel je slišati, da so okončine poikilotermne in jedro homeotermno in da je vzrok za poikilotermnost udov protitočnik. Potem nas je še 10 minut spraševal, če smo kdaj že imeli otrple roke in nam dopovedoval, da moramo paziti na temperaturo svojih okončnin :P )

V glavnem; izpit je bil res nova izkušnja, ker sploh ni bilo nekega pritiska ampak v bistvu debata. Da ni bilo pritiska je poskrbel že on, ker je prva stvar, ki jo je rekel, ko smo sedli, bila "no, vi imate pa take procente, da tudi če bi zdaj padla bomba in bi se razbežali, bi vam jaz kar 8 zaključil".

Vso srečo in res, Starca se ne bat :)