Ustna vprašanja - doc. Cankar

Lepo pozdravljeni! Torej vas zanima, kako zgleda izpit pri cankarjevi? No, pa poglejmo...
Sprašuje 3 študente na enkrat. Najprej vas vse lepo posede po vrsti tako, kot je napisano na seznamu. in nato se začne. Prvi po vrsti dobi prvo uprašanje, če temu sploh lahko rečemo uprašanje. reče samo npr. "inzulin" in nato nam naše super medicinsko znanje, nabrano v dveh letih študija, nekako v glavi formira, preoblikuje, interpretira to besedo v smiselno vprašanje "Ali mi lahko, prosim, poveste nekaj o inzulinu?" (hočeš vedeti točen proces dogajanj v možganih, ki te pripeljejo to tu? pol glej fiziologijo živčevja, to ni več isti predmet! HA!)V glavnem, pol začne prvi nekej o tem govorit, sledijo poduprašanja (ki so dejansko prava podUPRAŠANJA, npr. "na kere receptorje v živčevju pa deluje?" in ne več le npr. "receptorji, živčevje, delovanje." če se prvemu kej zatakne, da profesorca besedo drugemu in potem še tretjemu. Ko končno obdelate prvo temo, ki ni kratka, kot se mogoče zdi, ker usi profesorji imajo nekakšen čudežen dar, ki te lahko od npr. inzulina pripeljejo skozi prebavo in hemostazo do menstrualnega cikla in je use povezano v neko smiselno sosledje. ti se tega sploh ne zavedaš, dokler se ne uprašaš "čaki, kaj je blo sploh moje prvo uprašanje". in tako sledi drugo uprašanje za drugega, in po isti zgodbi do tretjega. kot so že drugi kolege napisal, ima zelo rada grafe (ne pozabit enote pa številske vrednosti grafa, ni dost, da sam veš, kak zgleda pV diagram levega ventrikla, morš vedt točno pr kerem tlaku je najvišja točka, kukšen volumen u normalnih pogojih ustreza širini,...
Res se ni nič za bat. med spraševanjem je mogoče res malo nesramna, kr sm maje z glavo pa govori, da nimate pojma. tut če se kej zmotš, sm pove, da je narobe, nč te ne usmerja, da bi ti povedala, KAJ TOČNO si reku narobe. in ti se morš pol spomnt svoje zadne minute monologa in iz tistega ven pogruntat, kaj si narobe reku. ampak končna ocena je u najhujšem primeru tolk, kot si pisal/a pisni del, zvišat oceno pa tudi ni teško. tut ceni iskrenost. če ne znaš, ne filozofirat, reci "ne znam". tut če kej narobe poveš, ampak obrazložiš, zakaj misliš da je to prav (ne samo "tko u levyju piše", ker ona v tem primeru odvrne "js pa mislim, da ima desni bul prou":) ti ne šteje, kot da si totalno zgrešu.
Ok, mogoče sm mal preveč pisal, ampak smo hočm vm pričarat teh čudovitih 30 minut.

in še naša uprašanja: -inzulin(mislm, da ste to usi že iz zgornjega teksta pogruntal:))
-PTH
-hering- bauerjev reflex
-pV diagram levega ventrikla ( tle polagam na srce: končni diastolni tlak ni 80mmHg, to je v arterijah! u ventriklu je končni zelo blizu 0, okol 2-3mmHg. če bi biu 80, pol ne bi blo izovolumske kontrakcije, ker bi se ob kontrakciji takoj iztis začel)
Lep pozdrav, uspešen študij, čimveč pajzlov!