2006-01-24 Ustna vprašanja - prof. Krzan

Dr. Krzanova je prijazna in izpit pri njej ni stresna izkusnja. Z teboj se lepo pogovarja, vendar nikoli ne ves ali je zadovoljna ali ne. Najprej prelista skozi test, nato poisce vprasanje, ki si ga najslabse odgovoril in te ga ponovno vprasa. Na tej tocki naj povem, da tisto kar zahteva vprasanje od tebe ni nikakor dovolj. Sam sem v uri pa pol pisal kot idiot, popisal 7 strani, ampak nikjer nisem uspel zadostiti vsemu kar so pricakovali. Iz tega sklepam, da Krzanova dokaj strogo ocenjuje izpit. Moja vprasanja so bila:

1. Penicilini (to sem slabo odgovoril na izpitu; ce vas slucajno vprasa ali delujejo znotraj ali zunaj celice, je tu catch - povedati morate da delujejo v membrani...)
2. stranski ucinki beta blokatorjev (to je dokaj izcrpno vprasanje, poves Av bloke, bradikardije, astma, diabetes I, ledvicna insuficienca, kronicno srcno popuscanje, ... ampak ko ze mislis da si povedal vse, hoce slisat Raynoudov fenomen in intermitentno klavdikacijo - mehanizem je sledec - da z blokado zilnih beta receptorjev, pride do povecane aktivnosti alfa receptorjev = mocna vazokonstrikcija in ishemija, gangrena)
3. graficni odnos agonist ucinek (mal narises, poves, ni panike)

Pri oceni ful gleda na test, pa baje tudi na vaje in vse skupaj (vsaj tako pravi). Upam, da bo komu ta informacija komu prav prisla na ustnem. Js vam vsem zelim veliko znanja in srece na izpitu. Pa svetujem, da na pisnem izpitu poskusite odgovoriti na bistvo, potem pa ce je le cas napisete se vse ostalo okoli vprasanja, ker nikoli ne ves kaksen tockovnik imajo v glavi.